Pencuri Ke ? ... - Randau Sarawak

Breaking

Tuesday, August 14, 2018

Pencuri Ke ? ...

Kau kata Najib mencuri, duit BR1M makin tahun makin ditambah.

Kau kata Najib mencuri, sekolah tahfiz dijaga rapi.

Kau kata Najib mencuri, nelayan dan Felda tak pernah kecewa.

Kau kata Najib mencuri, Sabah Sarawak dapat lebuhraya bebas tol. Projek Bakun dah lama terbengkalai dibawah pemerintahan Mahathir pun dihidupkan semula dan disiapkan. Projek-projek lain on the way.

Kau kata Najib mencuri, SME bisnes berkembang pesat. Jutawan muda entah berapa orang dilahirkan sepanjang 9 tahun ni...

Kau kata Najib mencuri, jemaah haji sponsored makin ramai tiap tahun.

Kau kata Najib mencuri, MRT hampir nak siap lingkaran lengkap.

Kau kata Najib mencuri, HSR menunggu nak mula pembinaan.

Kau kata Najib mencuri, aku tak pernah kebuluran, gaji aku sskarang kena potong RM10 dipaksa menderma ke tabung bidaah.

Kau kata Najib mencuri, aku tak pernah diacah dipaksa kerja hari Sabtu.

Kau kata Najib mencuri, Tabung Haji, Khazanah, tak pernah rugi, malah makin meningkatningkat berganda-ganda.

Kau kata Najib mencuri, tapi gaji tahunan tahun 1999 dulu naik RM90, now naik RM250 setahun. Tak pernah gaji aku dipotong, mula bayar cukai lepas dapat over 5K.

Kau kata Najib mencuri tapi elaun RELA dinaikkan.

Kau kata Najib mencuri, rizab negara meningkat 3 kali ganda berbanding zaman PM4.

Terlampau banyak lagi benda pelik yang telah dibuat oleh si pencuri ni demi kemajuan dan kemaslahatan rakyat for the next 50 years. Di bawah pentadbiran dia, ekonomi negara pesat, hutang negara 50.8% of the KDNK.Dibandingkan zaman semua benda bersubsidi dulu, hutang over 100% dari KDNK. Apa kejadahnya?

Kau kata Najib mencuri,tapi kau baru mula kerja, gaji basic tak sampai RM2K, kau berani drive Honda City, Toyota Vios. Bermewah makan, melancong, berIphoneX.

Tuduhlah dia mencuri.
Butakan mata, pekakkan telinga.
Kalau iye dia mencuri.

Kalau dia tak mencuri dan anda hanya jadi tukang angguk kepada orang yang anda sembah, yang gelojoh menjatuhkan seorang pemimpin adil berjiwa rakyat, just because you thought that orang yg ko sembah is a Saint, I hope you burn in hell for the shit you have happily and proudly put us into.



.........
http://pakdin.my/tag/najib-razak
http://pakdin.my/tag/mahathir

No comments:

Post a Comment