Sunday, May 6, 2018

#PRU14: Seorang lagi PM yang dihina oleh Mahathir, Abdullah Badawi memberi amaran kepada pengundi untuk berhati-hati mengenai siapa yang mereka pilih

Bekas perdana menteri Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah) telah memberi amaran kepada rakyat Malaysia supaya tidak memilih pemimpin "yang tidur sekatil tetapi mimpi berlainan" dalam kenyataan yang dikeluarkan beberapa hari menjelang pilihan raya umum.

"Saya juga ingin mengingatkan mereka yang bertanding dalam pilihan raya ini bahawa anda berbuat demikian kerana rasa tanggungjawab terhadap negara dan untuk berkhidmat kepada rakyat dan bukan sekadar merebut kuasa demi kepentingan kuasa," katanya.

Pak Lah adalah pengganti ketua pembangkang sekarang, Mahathir Mohamad yang berkhidmat dari tahun 2003 hingga 2009. Seperti Perdana Menteri Najib Razak sekarang, Pak Lah menjadi mangsa kepada pemimpin yang paling lama berkhidmat di negara, yang sering membuat kritikan terbuka.

Pada masa itu, Mahathir telah menyokong Najib mengambil alih daripada Pak Lah pada tahun 2009 - tetapi berapa tahun kemudian, sejarah nampaknya telah berulang.#DosaMahathir
#BersamaBN
#HebatkanNegaraku
#DahulukanRakyat
#UndiBN
#BetterSelangor
#TawanSelangor
#TolakLogoPKR

No comments:

Post a Comment

Loading...