Friday, April 27, 2018

#PRU14 : Jentera pilihan raya BN Miri bersedia untuk berperang

MIRI: Jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) untuk kerusi P219 Miri yang diketuai oleh Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) Miri bersedia untuk berperang selama 10 hari selepas hari penamaan calon esok (28 April) sebelum hari mengundi 9 Mei.

Naib Presiden SUPP dan pengerusi Jawatankuasa Penyelaras Pilihanraya untuk kerusi Miri, Datuk Lee Kim Shin, berkata walaupun jawatankuasa itu ditubuhkan pada akhir tahun lepas, pasukan (SUPP) telah lama bergerak di peringkat akar umbi.

"Walaupun kami tidak beritahu setiap hari apa yang kita lakukan, itu tidak bermakna kita tidak berfungsi. Hampir setiap hari sejak lebih setahun lalu, pasukan itu telah turun padang untuk bertemu dengan rakyat di peringkat akar umbi.

"Kami menyediakan perkhidmatan tanpa menunggu tempoh berkempen ini. Pilihan raya atau tiada pilihan raya, kami terus berkhidmat dan bekerja keras untuk rakyat.

"Kami sedar bahawa tempoh berkempen selama 11 hari tidak mencukupi jika anda benar-benar mahu berkempen," katanya pada sidang akhbar di pejabat operasi pilihan raya SUPP di sini semalam.

Pada majlis itu, Lee juga mengemukakan borang pencalonan, yang telah dibeli sebelum ini, kepada calon BN-SUPP untuk kerusi Miri, Datuk Sebastian Ting.

Lee terus mengatakan bahawa mereka yakin dapat memenangi kerusi Miri tetapi, bagaimanapun, menyeru rakyat di sini untuk memberi sokongan penuh mereka, terutamanya pengundi.

"Anda telah memberikan lima tahun kepada pembangkang dan anda dapat melihat adakah perubahan yang dibawa oleh mereka (pembangkang). Anda boleh menilai sendiri. "

Ting yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Piasau akan diiringi oleh Lee dan Adun Mulu Datuk Gerawat Gala ke pusat pencalonan di pusat sivik di sini pada hari penamaan calon esok.

No comments:

Post a Comment

Loading...