Wednesday, March 21, 2018

[Video] Mukhriz Mahathir Senada dengan DAP Mahu Pecat Pegawai Tinggi Kerajaan


Benarlah kerisauan pihak Cuepacs terhadap manifesto PH sebelum ini. Menurut Cuepacs penjawat awam bimbang dengan pelaksanaan manifesto PH yang menyebabkan ramai akan hilang pendapatan.

Mukhriz Mahathir sendiri mengakui bahawa PH yang dikuasai DAP akan berbuat demikian (buang penjawat awam) jika mereka berjaya tawan Putrajaya.


Lihat video:
https://youtu.be/V7kJJbAx4Fk

Terang lagi bersuluh, Mukhriz Mahathir selaku "Perdana Menteri Harapan" Dr Mahathir Mohamad itu berkata langkah memecat pejawat awam yang tidak sehaluan dengan pembangkang selama ini merupakan perubahan pertama dilakukan sekiranya berjaya mengambil alih kerajaan.

"Jika kami berjaya memegang kerajaan dengan mandat yang diberikan oleh rakyat, saya boleh masukkan dalam janji 30 hari pertama yang kami akan pecat semua pegawai-pegawai tertinggi kerajaan sedia ada yang memihak kepada Barisan Nasional." janji Mukhriz.

Memang benar para penjawat awam berada dalam kebimbangan jika PH menang Putrajaya. So, masih mahu sokong Pakatan Harapan buat apa?
--
Mukhriz kata Harapan janji akan memecat penjawat awam yang tidak memihak kepada mereka pada 30 hari pertama jika mereka menawan Putrajaya:
(Ini mungkin selepas Azmin Ali campak KSU KEHTA ke dalam empangan)

No comments:

Post a Comment

Loading...