ADUN DAP MENENTANG PEMBINAAN 3,800 MENARA TELEKOMUNIKASI DI SARAWAK - Randau Sarawak

Breaking

Tuesday, April 11, 2017

ADUN DAP MENENTANG PEMBINAAN 3,800 MENARA TELEKOMUNIKASI DI SARAWAK


DAP ADUN di Sarawak, Violet Yong menentang pembinaan 3,800 menara telekomunikasi di Sarawak. Beliau berkata menara-menara itu tidak selamat dan mengatakan bahawa jika Kerajaan mahu membuktikan mereka adalah selamat maka mereka perlu membina menara itu di rumah menteri-menteri.

Hujah yang kebudak-budakan daripada DAP lagi. Saya mencadangkan dua pendekatan alternatif:

1) Kita membina menara berhampiran rumah anda. Jika anda tidak mati dalam 3 tahun maka ia dianggap selamat dan anda boleh lihat sendiri sama ada ia selamat atau tidak.

2) Kerajaan harus membatalkan pembinaan mana-mana menara di Sarawak dan jangan biarkan Sarawak mengejar kemodenan telekomunikasi. Kita kemudian boleh melantik beliau sebagai ketua biro aduan telekom Sarawak supaya beliau boleh menangani aduan mengapa perkhidmatan telekomunikasi dan liputan di Sarawak begitu teruk.

ADUN ini mungkin orang yang sama yang membantah "kuda besi" (kereta), ketuhar gelombang mikro dan mungkin juga mentol elektrik apabila ia mula diperkenalkan.

Mengadu hanya demi mengadu.

Adakah anda benar-benar berfikir bahawa Sarawak adalah yang pertama atau satu-satunya tempat di dunia di mana menara telekomunikasi telah dibina?


Tulisan asal oleh:
Lim Sian See, Facebook Lim Sian See,

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/04/10/kalau-selamat-bina-menara-di-rumah-menteri-kata-dap/

Link asal artikel:
https://www.facebook.com/lim.siansee

No comments:

Post a Comment