Wednesday, March 8, 2017

Mahathir Pecat Ketua Hakim Dan Tiga Hakim Mahkamah Agong Untuk Kekal Berkuasa

Saya akan ketawa apabila Mahathir dan penganutnya mengatakan bahawa Najib menukar Peguam Negara untuk menghentikan kertas pertuduhan terhadap beliau.

Pertama, mengapa dikeluarkan kertas pertuduhan terhadap Najib sebelum soalsiasat walaupun sekali pun?

Kedua, ada mungkin terdapat konspirasi atau komplot - seperti yang disahkan oleh Muhyiddin kemudiannya. (lihat video)


Ketiga, AG yang telah digantikan tidak pernah berkata beliau telah ditamatkan perkhidmatan secara tidak adil dan beliau sendiri TIDAK PERNAH membantah mengenainya. Hanya PakaTun membantah bagi pihaknya.

Ketiga, AG diganti tidak pernah berkata beliau telah digantikan tidak adil dan beliau sendiri telah JANGAN mengadu mengenainya. Hanya PakaTun mengadu bagi pihaknya.

Akhirnya, Mahathir tidak ada perasaan malu?

Pada tahun 1988, ketika mahkamah akan membuat keputusan untuk mengisytiharkan bahawa pemilihan UMNO yang Mahathir menang tipis kerana dihadiri oleh perwakilan dari cawangan hantu tidak sah dan perlu diadakan sekali lagi tanpa perwakilan dari cawangan hantu - yang bermaksud Mahathir mungkin akan kalah,

Apa yang Mahathir lakukan?

Mahathir memecat Ketua Hakim dan memecat tiga hakim mahkamah tertinggi di Malaysia dan menggantung yang lainnya dengan memberi alasan kononnya Ketua Hakim Negara telah merungut tentang pengubahsuaian Istana Agong terlalu bising - ini dilakukan hanya supaya dia boleh kekal Presiden UMNO dan Perdana Menteri.

Perbuatan yang amat mementingkan diri sendiri telah musnah reputasi badan kehakiman selama-lamanya dan sekarang Mahathir terus mengarut memburukkan Najib menggantikan Peguam Negara?

Apakah Mahathir tak tahu malu atau memiliki sifat hipokrit?No comments:

Post a Comment

Loading...