[VIDEO] MAHATHIR KATA TIDAK MEMERLUKAN PAS DALAM PH-PRIBUMI DAN MAMPU MENGALAHKAN PAS DALAM PILIHANRAYA - Randau Sarawak

Breaking

Sunday, January 22, 2017

[VIDEO] MAHATHIR KATA TIDAK MEMERLUKAN PAS DALAM PH-PRIBUMI DAN MAMPU MENGALAHKAN PAS DALAM PILIHANRAYA

Mahathir dah bersuara. 

Masa untuk presiden Pribumi Muhyiddin, Pakatan dan PAS untuk menghentikan semua rundingan.

Nampak tak macamana sombongnya dia?


-------------------
Beliau yakin  pembangkang mendapat kuasa tanpa PAS
-------------------

Bekas Perdana Menteri Malaysia yang sekarang bertukar menjadi pemimpin pembangkang, Tun Dr Mahathir Mohamad, nampaknya sudah bersedia untuk menutup pintu kepada Parti Islam SeMalaysia (PAS), yang enggan bekerjasama dengan sekutu barunya Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

Beliau juga menolak kemungkinan menubuhkan pakatan yang berasingan dengan PAS.

Dalam temu bual eksklusif dengan The Sunday Times Singapura, pengerusi PPBM itu berkata beliau yakin dengan kerjasama bersama Pakatan Harapan (PH) pakatan pembangkang akan membawa kepada kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang jika mereka bersatu untuk menggulingkan Perdana Menteri Najib Razak dan Barisan Nasional (BN) yang diketuai oleh parti UMNO. 

"Kami bersedia untuk pertarungan tiga penjuru. Kita perlu berlawan dengan PAS. Kami memikirkan bahawa dalam kebanyakan kes kami sebenarnya boleh mengalahkan PAS dan juga BN," kata Dr Mahathir.

Pernyataannya menyerlahkan pemikiran semasa kepimpinan PH-PPBM bahawa pihak-pihak pembangkang masih boleh memenangi kuasa persekutuan tanpa PAS parti Melayu Islam.No comments:

Post a Comment