Friday, December 9, 2016

TAHUKAH ANDA MAHATHIR DULU YANG 'MERAPATI' SOROS?Tidak ramai yang sedar bahawa Mahathir adalah yang mula-mula mendekati Soros pada tahun 2006 untuk bekerja bersama-sama dan bukan sebaliknya.

Ia adalah atas alasan untuk meminta Soros untuk mengambil bahagian dalam inisiatif anti-perang.

Mahathir telah menulis surat peribadi kepada Soros pada tahun 2006 yang mana MalaysiaKini mempunyai salinan surat itu.

Kebetulan, tahun 2006 juga merupakan tahun di mana Mahathir telah mula menjatuhkan Pak Lah.

Ini adalah semasa hubungan antara Soros dan Mahathir mula ditubuhkan.

Kemudian semua propaganda mengenai Altantuya - terutamanya apabila OSF John Pang mula memberikan maklumat palsu untuk menipu RPK ke dalam membuat SD.

Ketika itulah propaganda, media sosial RBA dan penyelarasan media antarabangsa dengan Pakatan juga meningkat dari segi kecanggihan dan kekerapan.

Dua tahun kemudian, Mahathir kemudian berkempen menentang BN dan Pak Lah.

Atau ia mungkin boleh menjadi satu kebetulan yang besar, tetapi garis masanya adalah tepat.

Tetapi biar saya tanya anda: Dengan egonya dan konflik yang pahit dengan Soros, adakah anda benar-benar berfikir bahawa Mahathir akan mendekatinya dan berdamai dengan Soros hanya untuk mendapatkan beliau untuk mengambil bahagian dalam forum global tanpa sebarang motif yang lain yang lebih strategik atau lebih besar?

Siapa yang akan pergi berdamai dengan musuh tradisi dan seseorang yang sudah terkenal kerana menyerang ekonomi negara-negara (beliau masih diharamkan di Thailand) dan menjatuhkan kerajaan-kerajaan dan untuk rangkaian antarabangsa dan infrastrukturnya?

Atau adakah anda fikir Mahathir akan menjadi lebih cenderung untuk berjabat tangan dengan Anwar supaya Anwar boleh memberikan berkatnya kepada Mahathir untuk bekerjasama dengan dan menggunakan Pakatan?

Saya pasti anda tahu jawapannya.Tulisan asal oleh:
Lim Sian See, Facebook Lim Sian See,
---
http://www.malaysiakini.com/news/209911

Link asal artikel:
https://www.facebook.com/lim.siansee

No comments:

Post a Comment

Loading...