Sunday, October 30, 2016

PENDEDAHAN MEMO DALAMAN OPEN SOCIETY FUND (OSF) GEORGE SOROS MEN GENII PERANCANGAN MEREKA TERHADAP MALAYSIA


Ini adalah sebahagian daripada pendedahan memo dalaman Open Society Fund George Soros berkaitan gerakkerja mereka terhadap Malaysia.

1. George Soros memberikan keutamaan kepada betapa pentingnya untuk mempengaruhi keputusan pilihanraya PRU-13 2013 selain daripada hanya membiayai pembangkang.  Mereka sebenarnya menggunakan apa sahaja kuasa keseluruhan rangkaian yang mereka ada termasuk juga kuasa melobi di Amerika Syarikat.

2. Seperti apa yang terkandung dalam pendedahan tersebut dimana mereka mengakui, mereka menjadi PEMANDU utama kepada menggetakkan gerakkerja "program Malaysia" - berbeza daripada peranan tradisional mereka hanya setakat memberi dana.

3. "Oleh kerana betapa pentingnya keputusan pilihan raya 2013, juga kerana kepentingan peribadi George Soros dalam keputusan pilihan raya tersebut, beliau telah memutuskan untuk mempertingkatkan tahap agensi OSF dalam gerakkerja dan memanfaatkan rangkaiannya rangkaian, termasuk membawa masuk kepakaran luar dan menjalankan advokasi di Washington.

4.  Walaupun kebanyakan sokongan OSF adalah melalui  geran, Program Malaysia merangkumi lebih daripada peranan tradisi mereka sebagai 'grantmaker', yang sebenarnya menjadi sebagai penggerak utama gerakkerja. "

5. Pendedahan terbaharu ini juga mendedahkan bahawa George Soros juga telah melobi Kerajaan Amerika Syarikat untuk menyingkirkan Najib dan membebaskan Anwar Ibrahim supaya "dia boleh menyatukan rakyat untuk gerakkerja ini."

http://pakdin.my/wikileaks-pendedahan-george-soros-gerakan-anti-najib-lobi-amerika-tumbangkan-najib/

http://soros.dcleaks.com/download/?f=/2015pr/apro%20malaysia%20program%20supporting%20free%20and%20fair%20elections%20in%20malaysia%20june%2022%202015/apro%20malaysia%20elections%20pr%20outcomes%20summary%206.2015.docx&t=president

No comments:

Post a Comment

Loading...